Sunday, 11 October 2009

Vinha D´Ervideira Rosé


We drank today this very nice Portuguese pink wine: Vinha D´Ervideira from Alentejo region. Wine is made from Alfroncheiro, Aragonez and Tinta Caiada grapes.

This highly aromatic but still rosé wine is very food friendly - it can be paired with a great assortment of food textures. Today we did it with Agnieszka´s Bologna lasagna and it proved to be an excellent choice for this hot October day in Porto.



Maciek.


2 comments:

  1. Szkoda, że na Wasz blog nie trafiliśmy dwa lata temu, wtedy łatwiej byłoby nam wybrać jakieś wina w trakcie portugalskich wakacji :) Do domu przywieźliśmy wino: Quinta da Taboadela, Garrafeira 1999, z regionu Dao. Choć było wybrane intuicyjnie, nam bardzo smakowało. W tym roku, wspaniałe "winne" wakacje spędziliśmy nad Mozelą. Polecamy i pozdrawiamy serdecznie.

    ReplyDelete
  2. Polecam nasze opisy wypraw m.in. winnych
    http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2008/10/europejskie-impresje-2008-salzburg-i.html

    Pozdrowienia

    Maciek.

    ReplyDelete